Business Cyclus

De Forever business is niet gemakkelijk, je zult hard moeten werken om je doelen te bereiken. Maar het is wel eenvoudig. Iedereen moet in staat zijn om zijn doelen en dromen te kunnen realiseren, zolang je een paar simpele stappen volgt en dit leert aan de mensen in jouw team.

businesscycle

Klik voor een grotere versie

We werken actief met de ‘Business Cycle’ die bestaat uit 4 stappen. Alle Forever Business Owners maken deze stappen. Hoe sneller je ze volgt, hoe sneller je resultaat merkt en vaardig wordt. Netwerkmarketing is echt een vak, wij gaan je dat leren.

 

 

 

 

1. Wie ken je?
Maak een namenlijst van iedereen die je kent. Maak de lijst zo groot mogelijk. Het is jouw goudmijn. Iedereen kent meer dan 1000 mensen, maar begin simpel met de eerste 100 namen. Deze namenlijst noemen we ook wel de “Wie ken ik-lijst”. Nadat je deze lijst hebt gemaakt, kun je er een aantal mensen uit selecteren waarmee we contact gaan zoeken. Download hier een formulier om je te helpen, of gebruik de ‘Wie ken ik-lijst’ uit je werkboek ‘Eerste stappen naar manager‘.

2. Contact zoeken & Forever tonen
Neem (samen met je sponsor) telefonisch contact op met je eerste ‘prospects’ om een afspraak te maken waarin jullie samen Forever gaan laten zien. Dit doen wij binnen ons team met het boekje “De Toekomst”. Dit boekje kun je eenvoudig uitleggen en achterlaten bij je prospects. Wanneer jouw prospect hetzelfde ziet als wat jij ziet, dan is er interesse en kun je deze persoon uitnodigen naar een bedrijfspresentatie.

3. Businesspresentatie Ontmoet Forever
Wekelijks worden er in de hele Benelux presentaties gehouden waarin we het concept en de producten van Forever toelichten. Neem jouw gast(en) mee naar zo’n avond, dan vallen er kwartjes, kan alles gevraagd worden en kunnen er beslissingen genomen worden. Vraag aan jouw sponsor of kijk op de website van Forever welke presentatie er bij jou in de buurt is. Je mag hier altijd gratis aanhaken en gasten meenemen. Je aanwezigheid wordt op prijs gesteld!

4. Actie
Plan een opstartgesprek om samen in te schrijven (laat jouw nieuwe teamlid zelf de inschrijving doen en geef aanwijzingen) daarna bestellen jullie de producten voor de start, doorgaans een startpakket. Vervolgens werken jullie samen het boekje “Eerste stappen naar manager” door. Hierin worden doelen gesteld, plannen gemaakt en nieuwe kennis geleerd. Doe dit opstartgesprek altijd samen met je sponsor, totdat je het zelf kunt.

You don’t have to be great to start
but you have to start to be great!
~ Zig Ziglar

Na deze 4 stappen maak je samen een namenlijst (stap 1), zoek je samen contact (stap 2), neem je nieuwe gasten mee naar een businesspresentatie (stap 3) en plan je een goed opstartgesprek met de nieuwe mensen.
Je team groeit iedere keer als de businesscycle draait. Onthoud dit: iedere FBO doet alle dagen dezelfde stappen. De snelheid waarmee je werkt is meestal afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt; jouw “Waarom”. Hoe vaker in de week de businesscycle draait, hoe meer je verdient!

De eerste tijd
Houd de eerste weken vinger aan de pols. Je bent geen ‘baas’ of ‘werkgever’ maar je bent wel de mentor van jouw nieuwe FBO. Dus leer naar beste kunnen alle vaardigheden en ervaringen en zorg dat jullie op koers blijven. Maak gebruik van de hulp die je krijgt in trainingen, online video’s en je upline. Iedereen is zelfstandig, maar iedereen heeft net zo hard een beetje hulp nodig in het begin bij het bouwen van een eigen netwerk.